Studie - KZMKust- en Zeemanagement

"Veel mensen maken aanspraak op nationale en internationale kust-en zeegebieden. Denk maar aan natuurbeschermers, vissers, oliemaatschappijen en recreanten. De ontwikkelingen in de kustgebieden worden dan ook steeds complexer. Wel of geen 2e schiphol in zee? Hoe schadelijk zijn de gasboringen in de Waddenzee nu eigenlijk? En waar ligt de grens voor het aanleggen van grote windmolenparken langs de kust? Allemaal kwesties die in goede banen moeten worden geleid. Als kust- en zeemanager moet je dus sterk in je schoenen staan, want de belangen zijn vaak erg groot"

"Met deze bachelor kun je vele kanten op. Je werkt bijvoorbeeld bij een internationaal adviesbureau, of je manifesteert je in de milieubescherming. Daarnaast kan ook de overheid specialisten met een kust en zee achtergrond goed gebruiken. Als troubleshooter bij problemen in de visserij bijvoorbeeld. Je kunt ook carri?re maken met onderzoeken. Zo vroeg het ministerie onze studenten eens te onderzoeken wat de gevolgen waren van een weekend verbod op de garnalenvisserij."

"Voor een projectontwikkelaar zijn mogelijkheden berekend en plannen gemaakt voor de uitbreiding van een recreatiepark. Ook kun je mee werken aan de invoering van milieu zorg systemen bij internationale olie en gaswinningmaatschappijen. Dergelijke en nog complexere dilemma?s zijn er en zullen er altijd blijven!" - iczm.nl

Stage informatie

Na de studie?

Ben je ge├»nteresseerd in wat er allemaal na de studie voor je te doen is? 

Lees verhalen van afgestudeerde KZM studenten op de 'na de studie' pagina of klik hier.